В прифронтовій Авдіївці вперше відбудеться фестиваль мистецтв  «АвДІЇвка ФМ»

В прифронтовій Авдіївці на Донеччині відбудеться масштабний фестиваль мистецтв.

Діти прифронтової Авдіївки готуються до проведення фестивалю / фото: ФБ Сашко Брама

Мета фестивалю – створити умови для розвитку в місті Авдіївка молодіжних креативних соціальних інституцій шляхом обє’днання  творчих ініціатив молоді в загальноукраїнському  фестивальному русі. Мистецький захід відбудеться навесні, 9 квітня, але підготовку до дійства вже розпочали.

Наразі українські театральні діячі Андрій Бручко та Сашко Брама вже працюють над  виставами, які зовсім скоро покажуть разом з дітьми прифронтового міста.

«Живемо в Авдіївці, за кілька кілометрів чути вибухи. Робимо тут виставу зі школярами, - написав Сашко Брама на своїй сторінці у ФБ. Діячі мистецтва закликають українських театралів допомогти в організації фестивалю.

«Хочу звернутися з проханням про підтримку фестивалю. Нам здається, що він дуже потрібен місту. В рамках театральної програми має відбутися шість вистав, але їх ще потрібно зробити. Можливо хтось із вас має можливість приїхати в Авдіївку і щось створити спільно з місцевими дітьми. Ми тут вже третій день займаємось далеко не класичним театром, відкритість дітей до нового вражає», - відзначив Сашко Брама.

Організатором фестивалю є  ініціативна група міста Авдіївки, у складі якої ініціативна молодь та представники громадських організацій міста. 
В рамках фестивалю гостей та учасників чекають майстер-класи з живопису, творчі зустрічі з художниками, театральні вистави, виступи музичних колективів і багато іншого.
Більш детально про піготовку до заходу можна дізнатись на сторінці фестивалю.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev