Підпалював для задоволення та помсти: на Донеччині викрили серійного піромана

Поліція затримала винуватця серії підпалів, які відбулися в селі Андріївка Волноваського району. На рахунку піромана шість епізодів.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Зловмисником виявився 20-річний місцевий житель. Його було викрито під час відпрацювання населеного пункту, повідомляє поліція Донеччини.

Підозри правоохоронців викликав слабкий запах солярки від одного з мешканців. Також було здобуто докази його злочинної діяльності. Чоловік зізнався у підпалах, які він скоював для отримання задоволення, а також через помсту.

7 липня до поліції Волновахи надійшло повідомлення про підпал будинку жительки села Андріївка, внаслідок чого було пошкоджено вікно та меблі. Це був вже шостий такий випадок з початку року, зазвичай від вогню страждали покинуті будівлі.

Поліцейські вже мали певні напрацювання за результатами оперативної роботи та експертиз. У населеному пункті було розгорнуто оперативно-профілактичне відпрацювання, під час якого було викрито підозрюваного у вчиненні вказаних злочинів.

У результаті було встановлено підозрюваного — 20-річного хлопця, раніше судимого за крадіжку. Увагу правоохоронців привернув його одяг, який пропах нафтопродуктами, що використовувалися для підпалів. Встановлено, що дизельне паливо зловмисник брав у гаражі, що належав його родині. Спочатку підпалював папір, ганчір’я заради розваги. Останній будинок підпалив через конфлікт із сином заявниці. Для цього він використав «смолоскип», зроблений з пляшки за інструкцією, яку знайшов в інтернеті.

Зібрано та вилучено докази, які підтверджують протиправну діяльність фігуранта. Йому інкримінують ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України.

Після отримання всіх висновків експертиз буде вирішуватися питання щодо оголошення чоловіку про підозру.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Досудове розслідування триває.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev