Полювання на зрадників відкрито: історія замаху на вбивство колаборантів у Біловодську

Біловодські топ-колаборанти Віталій Коваленко та Валентина Гладкова потрапили під обстріл зі стрілецької зброї. Гладкова — у лікарні із вогнепальним пораненням стегна. Розглядаються дві версії.

Валентина Гладкова та Віталій Коваленко / фото автівки ілюстративне

Машина із Віталієм Коваленком, так званим головою окупованого Біловодського району та заступницею-колаборанткою Валентиною Гладковою 3 серпня прямувала з Городища, де мешкає Коваленко, в напрямку Біловодська. Транспортний засіб піддався обстрілу, передає «Вчасно». 

Розглядаються два варіанти — робота невідомих партизанів та бандитські розбірки. Топ-зрадники перебували без охорони. Гладкову було поранено. Наразі вона перебуває у лікарні із вогнепальним пораненням стегна. У громаді в зв'язку з пригодою окупанти посилили перевірки. 

Зазначимо, Валентина Гладкова — колишня депутатка районної ради від пропрезидентської політичної партії «Слуга народу». У передвиборних обіцянках щирою калиновою обіцяла землякам процвітання та добробут, проте за два роки однією з перших зустріла окупантів радісними обіймами. Згодом отримала посаду заступниці так званого голови району.

До кар’єрного «стрибка» Гладкова була директоркою Новодеркульського дитячого садочку. Також колаборантка очолює і «раду жінок» району.

Сергій Гладков, чоловік колаборантки — відомий керівник одного з великих агрохолдингів. Прокуратура підозрювала його у колабораційній діяльності: за наявною інформацією кінний завод в Новодеркулі, який він очолював, та продукцію держпідприємств саме Гладков віддав в руки рашистам. 5 червня його було знайдено мертвим.

За інформацією з власних джерел на окупованій території, поїздка Гладкової та Коваленка могла носити романтичний характер.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev