Українські війська просуваються на північ від Лимана, — аналітики

Українські війська продовжують наступати на північ від Лимана та на східному березі річки Оскіл. Є інформація про звільнення одразу чотирьох населених пунктів на цьому напрямку. 

Українські війська просуваються на північ від Лимана, — аналітики / фото: DeepState Map та з відкритих джерел

25 та 26 вересня українські війська в Харківській та північній частині Донецької областей продовжували досягати успіхів у районі Лимана, йдеться в свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«25 вересня українські війська, ймовірно, захопили Маліївку Харківської області (25 км на північний захід від Лимана). Декілька російських мілітарі-блогерів повідомили, що українські війська 26 вересня звільнили Шандриголове (12 км на північний захід від Лимана), Карпівку (20 км на північний захід від Лимана) і Нове (19 км на північ від Лиману) у Донецькій області», — йдеться у звіті.

При цьому в деяких російських повідомленнях стверджувалося, що російські сили відбили українські атаки на Шандриголове, хоча ISW наразі не може підтвердити цю інформацію. Російські джерела стверджують, що українські війська розширили український плацдарм на північ від Дробишевого і прагнуть оточити російські сили в Лимані з північного заходу через Нове, Ставки та Колодязі.

росія, ймовірно, посилила напрямок Вовчанськ-Куп'янськ-Ізюм-Лиман частинами 20-ї загальновійськової армії.

«Російські джерела повідомляли, що невизначені підрозділи 20-ї ЗВА рф та «окремі підрозділи інших формувань» ведуть оборону в Лимані, а частини 144-ї мотострілецької дивізії обороняють річку Оскіл та Сватове Луганської області. У попередніх російських описах російських сил, які захищали Лиман, згадувалися загони БАРС з резерву російської спеціальної бойової армії і, зокрема, не згадувалися елементи 20-ї загальновійськової армії. Нинішня чисельність і склад цих підрозділів 20-ї загальновійськової армії невідомі», — зазначається наостанок. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev