Сили оборони України просуваються вглиб Луганщини, в області активно діє партизанський рух, — Гайдай

На Сватівському та Кремінському напрямках ЗСУ просуваються вглиб Луганщини, окупанти намагаються протистояти нашим військовим, проте регулярна «бавовна» заважає їм це зробити.

На Сватівському та Кремінському напрямках ЗСУ просуваються вглиб Луганщини

Про це заявив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі каналу FREEDOM. 

У Сватовому та Кремінній ЗСУ просуваються вперед, проте це важко їм дається. В рашистів було багато часу, аби підготувати лінію оборони, вона складається з тотального мінування всієї території — це і лісосмуги, і будівлі. Відтак, аби боротися з цим, доводиться цю лісосмугу підривати чи розстрілювати артилерією. 

«Підрозділи, які ставлять для стримування наших військ на лісосмугах, зариваються як кроти. Там цілі підземні комунікації», — коментує Гайдай. 

В районі Сватового рашисти зосередили багато сил і засобів. Ймовірно, вони планують контрнаступ на Куп'янськ. Особового складу настільки багато, що в усіх великих селах біля Сватового до лінії фронту, практично в кожному приватному будинку знаходяться десятки солдатів. 

Попри те, періодично в окупантів стається «бавовна», підриваються будівлі, де загарбники зробили тимчасові казарми і скупчення техніки. Окрім того, вже тривалий час траса між Сватовим та Кремінною під контролем ЗСУ, окупанти не можуть швидко пересувати боєкомплекти між цими містами. ССО також роблять вдалі «вилазки» та знищують цілі групи противника. 

Важливим фактом є те, що місцеві допомагають ЗСУ, на територіях Луганщини діє партизанський рух. 

«Останнім часом багато прильотів та вибухів, які стаються глибоко в тилу на окупованій території, відбуваються дуже точно та якісно. Десь з'їхалась велика кількість техніки і туди теж стаються прильоти», — пояснює Гайдай.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev