43 бойові зіткнення за добу: на Бахмутському напрямку ситуація складна, але контрольована ЗСУ

На Бахмутському напрямку ворог концентрує максимально боєздатні підрозділи, в тому числі «вагнерівців». Вони мають суттєву військову підготовку, однак українські війська продовжують тримати ситуацію під контролем. 

Фото: Іван Захаренко

«За добу на Бахмутському напрямку фронту відбувся 281 обстріл позицій та інфраструктури по всій протяжності цього фронту, відбулося 43 бойові зіткнення, втрати ворога — 107 вбитих і 123 поранені», — повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Наразі це найгарячіша ділянка фронту, де відбуваються найбільш запеклі та агресивні дії ворога. Окупанти максимально сконцентрували тут свої підрозділи, зокрема «вагнерівців». Тому, за словами Череватого, на Бахмутському напрямку справді важко, але ситуація контрольована Збройними силами України.

Разом з тим, варто наголосити, що у рашистів на цьому напрямку дещо краще оснащення в плані екіпірування, однак важливо, що саме в Соледарі зосереджені професійні бойовики ПВК «Вагнера». Тобто, якщо раніше для масових атак використовували звичайних колишніх в’язнів, то в Соледарі зібрали найпрофесійнішу частину, яку використовують для прориву нашої оборони.

Череватий пояснює, що тут воюють військові, яких набирали раніше, як спецпризначенців для місій в Сирії, Лівії та інших небезпечних точках. Відтак, вони мають суттєву військову спецпідготовку в таких підрозділах, як ФСБ, МВС чи спецназ ГУР рф. 

Таким чином, зараз у Соледарі ворогу вдалося сконцентрувати більше своїх підрозділів і постійно та системніше тиснути на нашу оборону, що вимагає відповідних рішень, реагувань та кризового військового менеджменту. 

Своєю чергою, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у своєму Телеграмі наголошує, що українські захисники добре та вміло тримають оборону, а тіла російських військових продовжують замерзати на нашій землі.

«Стратегія ворога на Сході цілком зрозуміла. Вони намагаються закидати наші сили трупами заради примарної мети здобути хоч якусь перемогу, щоб виправдати вже проведену мобілізацію. Але в них не виходить — подвиг наших воїнів титанічний. Соледар, Бахмут і Схід зараз тримаються. А тіла російських зеків замерзають в полях», – коментує Єрмак.

Українські бійці продовжують звітувати про знищення сил ворога. Так, прикордонники на Бахмутському напрямку відбили п'ять атак окупантів

«Так, за підтримки артилерії ворог п’ять разів намагався штурмувати різні позиції прикордонних підрозділів, залучених до оборони на Бахмутському напрямку. Проте усі спроби даремні. Прикордонники відбили усі атаки вогнем зі стрілецької та групової зброї. Противник відступив», — пишуть бійці.

«Третя Сила» публікує відео знищення спостережного пункту найманців «Вагнера». «Це наша земля, яка стане могилою для російських фашистів», — коментують захисники. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev