Чому росіяни почали обстрілювати Слов'янськ старими радянськими ракетами: думка експерта

Експерт пояснив, чому російські окупанти обстрілюють Слов'янськ старими ракетами та які наслідки це матиме для ворога. 

Чому росіяни б'ють по Слов'янську старими радянськими ракетами: думка експерта

Слов'янськ російські окупанти обстрілюють не лише артилерією, а й ракетами авіаційного базування класу «повітря-поверхня» Х-29 та Х-25, пише у своєму Телеграм-каналі військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко. 

Найцікавіше в цих ракетах, на його думку, навіть не те, що вони є радянським дітищем 1980 і 1976 років, а їхня дальність.

«Справа в тому, що ракети Х-25 і Х-29 в залежності від модифікації можуть вражати цілі на відстані від 10 до 30 км. Наприклад, саме Х-25 зараз використовує російська авіація для обстрілу прикордонних районів України зі свого повітряного простору. Чого боятися, не зіб'ють окупанта в його ж повітряному просторі. Але тут інший момент…

Для обстрілу Слов'янська цими ракетами окупанти все ж таки змушені заходити до нашого повітряного простору, тим самим знову ризикуючи екіпажем та машиною. А це говорить про те, що вогневого ураження із землі їм недостатньо для зламу оборони Слов'янська», — вважає Олександр Коваленко. 

Він вказує: найголовніше, що той, хто без попиту заходить у повітряний простір України, не факт, що з нього зможе вийти.

«Прогнозую чергове зростання відстрілу російських “пташок” та збільшення засічок на трембітах наших розрахунків ЗРК та ПЗРК», — поділився думкою військовий оглядач.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev