Чотири дні боровся за життя: у боях за Донеччину загинув офіцер Віталій Бохонок

У свій 31 рік Віталій був повним кавалером Ордена Богдана Хмельницького — всі три ордени отримав прижиттєво. А звання Героя України отримав, на жаль, посмертно.

Віталій Баханок загинув боронячи Донеччину/фото з відкритих джерел

Віталій Бохонок — командир батальйону у 25-ій окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді, розповідає Український ветеранський фонд.

З 2014 року Бохонок служив в 79-ій окремій десантно-штурмовій бригаді, а в квітні 2022-го очолив батальйон у “25-ці”.

Під час повномасштабного вторгнення росіян офіцер командував парашутно-десантним батальйоном біля Новоселівки Донецької області.

“В умовах переваги живої сили й техніки противника батальйон під його керівництвом утримав лінію оборони району та не допустив прориву ворога. Під час наступу противника Віталій Бохонок організував злагоджену дію мінометних розрахунків і ротних опорних пунктів, завдяки чому ворог не зміг зайняти вигідні позиції”, — розповідають про цього командира.

25 липня під час артилерійського обстрілу поблизу Зайцевого майор був важко поранений. Чотири дні боровся за життя, але поранення виявилося несумісним з життям.

У березні офіцерові виповнився 31 рік.

Указом Президента України від 18 листопада 2022 року майору Віталію Бохонку присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

“Високопрофесійний, виважений, спокійний, сміливий, рішучий. Він завжди йшов уперед, мотивуючи особовий склад власним прикладом. Не пробачимо! Помстимося!”, — кажуть про полеглого побратими з бригади.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev