Допоміжний фактор для наступу ЗСУ, - експерт про вогневий контроль траси Сватове – Кремінна

Військовий експерт розповів про важливість цього напрямку для ЗСУ.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Вчора голова ЛугОВА Сергій Гайдай повідомив про те, що Збройні Сили України взяли під контроль трасу Сватове-Кремінна. Яке значення цієї дороги у перебігу війни.   

Наразі Генштаб ЗСУ інформацію про взяття про вогневий контроль траси Сватове-Кремінна поки ще не підтвердив. Військовий експерт Сергій Грабський  у рамках національного телемарафону прокоментував важливість значення цієї дороги у перебігу війни.

"Траса Сватове-Кремінна, а я б продовжив її ще до Троїцького, – це надзвичайно важлива комунікація, яке є таким собі становим хребтом для російської оборони і треба розуміти, що взяття під контроль, хай і вогневий, такої траси вже є дуже допоміжним для наших подальших наступальних дій, які, в разі успіху, дозволять нам значно поширити зону наших операцій, а саме – і з визволенням Сватового відкривається пряма дорога на Старобільськ і далі на кордон з російською федерацією, тобто потім можна буде говорити про можливість визволення всієї північної Луганщини, і вихід, щонайменше, на лінію 24 лютого", - зазначив Грабський.

Саме тому, за словами експерта, противник так відчайдушно намагається утримати цю ситуацію і створити там додаткові оборонні позиції, щоб не допустити прориву Збройних Сил України. І саме тому інтенсивність боїв там настільки запекла.

Що зараз відбувається на Луганщині

Збройні сили України у Луганській області щодня просуваються на два-три кілометри вперед. За інформацією очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, окупанти стягнули до Сватового багато техніки та резервів.

Російська армія також готується до оборони Попасної – там зводять оборонні споруди.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev