ФОТО. Селище майже стерте з лиця землі: як виживають мешканці Великої Новосілки на Донеччині

На південному напрямку Донеччини точаться тяжкі бої.

Селище майже стерте з лиця землі: як виживають мешканці Великої Новосілки на Донеччині / фото: поліція області

Велика Новосілка майже стерта ворогом з лиця землі, але тут продовжує нести службу поліція. Групи «Білі янголи» доставили у селище партію гуманітарної допомоги від військової адміністрації — продукти, ліки, предмети гігієни.

Адже «Білий Янгол», що допомагали людям на лінії фронту у Мар’їнці, відтепер рятуватимуть мешканців усього півдня. Нещодавно наказом начальника поліції області Руслана Осипенка, роботу «янголів» поширено на селище Велика Новосілка та місто Вугледар разом із навколишніми населеними пунктами. 

«Білий Янгол» — це той підрозділ, що має практичний досвід порятунку населення безпосередньо в зоні бойових дій. Щодня поліцейські виконуватимуть завдання щодо збереження життя наших людей у Великій Новосілці та Вугледарі», — зазначив начальник поліції. Водночас екіпаж продовжить опікуватися жителями Мар’їнської та Курахівської громад.

У селищі немає електрики, газу, опалення. Люди живуть колоніями у підвалах, страждають від холоду, відсутності їжі та медичної допомоги. Аби приготувати обід, доводиться ризикувати життям і виходити з укриття на вулицю. Проте виїжджати багато з них відмовляються.

«Ми в підвалі живемо. Їхати нікуди, грошей немає, ми нікому не потрібні», — каже одна з місцевих мешканок.

Зараз у селищі мешкають близько 600 громадян, з них шестеро дітей. На питання «Чого хочеться найбільше?» 12-річний хлопчик відповів: «Свободи».

Керівник обласної поліції закликав мешканців до евакуації, особливо родини з дітьми, літніх і хворих людей. Безпечно виїхати допоможуть поліцейські — як до більш безпечних районів Донеччини, так і в інші регіони, де буде надано всі умови для проживання.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev