На Луганщині створено штаб з деокупації: що планується після звільнення територій від рашистів?

Як відновлюватимуть життя після деокупації Луганської області?

На Луганщині створено штаб з деокупації: що планується після звільнення територій від рашистів?

На Луганщині створено обласний штаб з деокупації територій, повідомив в ефірі телеканалу FreeДом голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Крім того, окремі штаби готуються для кожної звільненої громади. 

«Ми готуємо групи лікарів, які одразу зможуть працювати. У штабах деокупації будуть представники адміністрацій, правоохоронних служб, ДСНС — всі-всі структури», — розповів він. 

До звільнених населених пунктів готові повертатися мобільні оператори задля підключення зв'язку та Інтернету. Надаватимуть послуги мобільні відділення «Укрпошти».

«Домовляємося про мобільні ЦНАПи, щоб ми могли запустити життєдіяльність громад повністю. Ми будемо готові відновлювати критичну інфраструктуру. Ясно, не в тому масштабі, в якому вона зруйнована, але хоча б так, щоб люди отримували мінімально тепло, світло та газ», — зазначив Сергій Гайдай. 

Крім того, у відповідних органів є багато відео- та фото підтверджень щодо прихильників «руського миру» на Луганщині: повторення 2014 року стосовно колаборантів не буде.

Очільник області наголосив, що фактору неочікуваності, як на Харківщині, на Луганщині не буде: «Треба запастися терпінням, рашисти теж готуються. Завтра ми в Луганську, на жаль, не будемо…але скоро», — резюмував він. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev