Найгарячіша ситуація на фронті зараз у Білогорівці, просування ЗСУ сповільнилося, — Гайдай про ситуацію на Луганщині

У Луганській області наші військові продовжують просуватися, однак зараз це робити важче через погодні умови і багнюку.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Як тільки погодні умови покращаться, можна буде рухатись далі швидше. Про це заявив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай у ефірі 1+1.

«Найгарячіша» ситуація з боями зараз у Білогорівці, там ведуться оборонні дії. На напрямку зі Сватового до Кремінної Збройні сили України мають успіх і потрохи просуваються. Нашим військовим стало важче через погодні умови та багнюку, але як тільки земля стане твердішою, можна буде рухатись далі швидше», — повідомив Гайдай.

Час від часу в окупантів відбувається "бавовна". Так, сьогодні зранку в будинку одного відомого колаборанта на Луганщині стався вибух, там він любив збирати «поважних гостей» з росїї з-поміж офіцерів.

Рашисти, своєю чергою, постійно підвозять свіжомобілізованих, перекидають особовий склад з Херсону та намагаються підсилити оборонні споруди. Відтак, наші військові фіксували цілі колони вантажівок з будматеріалами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  "Противник найближчими днями може атакувати у бік Зарічного та Лимана", - військовий експерт про новий наступ росіян

Якщо говорити про цивільне життя, на окупованій частині Луганської області електрика є, але вона підключена з порушеннями без надійних підстанцій.

Відтак, за словами Гайдая, якщо температура повітря на вулиці знизиться і люди почнуть підключати багато приладів для обігріву, мережа не витримає.

Ситуація з водою теж не втішна. Ще на початку повномасштабного вторгнення, в Білогорівці окупанти знищили мережу Попаснянського водоканалу, тому мільйони людей лишилися без води. У сільській місцевості люди мають колодязі, тому користуються цією водою. А в більших містах були власні свердловини, де можна качати воду. Попри те, є декілька точок, куди воду можна лише підвозити у цистернах, як от у Лисичанськ. Окрім того, велика кількість трупних залишків загиблих російських окупантів потрапили в землю та пішли в грунтові води. Через це серед населення фіксують багато отруєнь.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev