Наводив ракети по військових позиціях на Донеччині: військовому ЗСУ загрожує в’язниця через співпрацю з росіянами

Інформатором, який «зливав» позиції ЗСУ на Донеччині, виявився контрактник однієї з бойових бригад Сил оборони. Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми.

Військовому ЗСУ загрожує в’язниця через співпрацю з росіянами/ Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала ще одного інформатора фсб, який коригував ракетно-дронові удари рф по Донеччині, пише СБУ.

Фігурантом виявився контрактник однієї з бойових бригад Сил оборони, що дислокується на території східного регіону. Зловмисник передавав російській спецслужбі координати вогневих позицій та військових фортифікаційних споруд.

Окупантів цікавили геолокації найбільшого зосередження особового складу та розташування важкого озброєння ЗСУ, зокрема танків та ствольної артилерії.

Щоб замаскувати підривну діяльність, «кріт» працював на фсб через свого батька, який у серпні 2023 року виїхав до рф.

Для переїзду в росію він як багатодітний чоловік перетнув кордон у напрямку Євросоюзу, а звідти переправився до країни-агресора. На території рф він встановив контакт з пропагандистом та колишнім співробітником фсб Сергієм Карнауховим.

Саме йому батько фігуранта «зливав» розвіддані про Сили оборони, одержані від сина. Карнаухов передавав ці відомості своєму куратору з фсб.

Під час обшуку за місцем перебування затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для фіксації координат і наявного озброєння Сил оборони та відправки «звітів» до фсб.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення про заочну підозру батьку затриманого та притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev