Обійти Авдіївку та зупинити просування ЗСУ на Сватівсько-Старобільському напрямку: думка експерта про плани ворога

Противник не полишає надії зупинити просування передових підрозділів ЗСУ на Сватівсько-Старобільському напрямку та прагне спромогтись просунутись до рубежів по річці Жеребець на напрямку Кремінна-Лиман. 

Скріншоти: deepstatemap.live

Командування окупантів напередодні Нового року неподалік Новопскова організувало пришвидшений курс підготовки особового складу «мобіків» рф з числа мінометних підрозділів, що демонструє продовження реалізації заходів з нарощування рівня боєспроможності частин та підрозділів зі складу військових угруповань в північній частині Луганщини, повідомляє dійськовий експерт, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець у своєму Телеграм-каналі.

За версією аналітика, особливе занепокоєння у противника викликає ситуація в районі Червонопопівки та Житлівки, де протягом трьох останніх днів 2022 року було організовано цілу низку атак силами свіжої батальйонно-тактичної групи зі складу 35-ї мотострілкової бригади.

Атаки силами мотострілкового взводу за підтримки бронетехніки тривали з району північно-східної частини Червонопопівки в загальному напрямку до заходу від селища та у південно-західному напрямку.

«Очевидно, що головною метою таких дій противника є спроба зняти флангову загрозу своїм передовим підрозділам на Лиманському напрямку в районі на схід від Діброви, що діють за загальною дирекцією Кремінна – Зарічне – Лиман», — пише Машовець.

З тими ж намірами районі Білогорівки після перегрупування противник поновив свої атаки на напрямку Шипилівка — Білогорівка. Мета — забезпечити безпеку південного флангу своїх підрозділів, які ведуть жорсткі зустрічні бої з передовими підрозділами ЗСУ у районі Діброви.

На Донецькому напрямку у смугу відповідальності 150-ї мотострілкової дивізії почали прибувати нові підрозділи. За припущеннями експертів, противник введе ці сили та засоби в бій найближчим часом в районі Авдіївки, адже попередні спроби досягнути вагомого результату на цьому напрямку залишились без результатів. На цей же напрямок ще раніше противник перекинув два стрілецькі полки мобілізаційного резерву з Кримського напрямку.

«Ймовірно, найближчим часом, після доукомплектування ці полки будуть задіяні командуванням противника по-батальйонно в районі Первомайського на південь від Авдіївського району оборони, а також на північ від нього в районі Красногорівки. Сенс цих заходів залишається незмінним — обійти Авдіївку з півночі і півдня і таким чином змусити ЗСУ залишити місто... під загрозою оточення», — вважає експерт.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev