Одіозний нардеп від Донеччини Аксьонов написав заяву про складання мандата

Народний депутат від 50-го округу Донеччини Андрій Аксьонов написав заяву про складання мандата. Свого часу Аксьонову закидали сприяння у проведенні незаконного «референдуму» та російське громадянство. Також він є фігурантом справи про розтрату майна.

Одіозний нардеп від Донеччини Аксьонов написав заяву про складання мандата / фото: Вікіпедія

Про це у своєму Телеграмі повідомив нардеп Олексій Гончаренко. 

«Це той самий Аксьонов, який мав російський паспорт на момент обрання депутатом. Він був мером міста Добропілля, представником партії «Порядок», який переміг на довиборах до парламенту в 50-му окрузі на Донеччині, що відбулися 28 березня 2021 року. Як взагалі людина, яка мала російський паспорт, могла знаходитися в українському парламенті? Як вона могла там бути 11 місяців після початку вторгнення? Це якийсь сюр», — написав Гончаренко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВІДЕО. Під вигуки «Ганьба!» ексмер Добропілля Аксьонов прийняв присягу народного депутата України

Зазначимо, свого часу Андрію Аксьонову закидали сприяння у проведенні незаконного «референдуму» та подвійне (російське) громадянство. Також він є фігурантом справи про розтрату майна.

Політична кар'єра Аксьонова розпочалася в селищі Новодонецьке на Донеччині у 2008-му році. Там він двічі обирався головою від «Партії Регіонів».

У 2014-му, коли Аксьонов все ще обіймав цю посаду, Новодонецьке стало одним з тих населених пунктів, де проводився так званий «референдум» про відокремлення від України. Намет для голосування встановили тоді в лічених метрах від селищної ради. До Новодонецького приїжджали охочі «проголосувати» з тих міст, де місцева влада не організовувала незаконного референдуму. 

В інтерв'ю Аксьонов стверджував, що як голова мусить слідувати «бажанням» жителів селища і, мовляв, якщо вони схочуть приєднатися до росії або Гондурасу, він мусить це підтримати. У квітні 2014 року Аксьонов також намагався перешкоджати патріотичному автопробігу прихильників України і назвав його учасників «говномутами».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ «перестала бачити» російське громадянство мера Добропілля Аксьонова, — нардеп

У 2017-му тоді нардеп, а нині Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що влітку 2014 року Андрій Аксьонов виїхав до анексованого Криму, де подав до окупаційної адміністрації заявку на отримання громадянства рф. Місцем проживання в заяві мер вказав Севастополь. Лубінець зазначив, що цю інформацію легко перевірити через офіційну базу платників податків росії.

У 2018-му прокуратура Донецької області повідомила про підозру меру Добропілля Андрію Аксьонову в підробці документів і службовій підробці.

За інформацією правоохоронців, Аксьонов, користуючись службовим становищем, підписував табелі обліку робочого часу з неправдивою інформацією про відпрацьовані ним кількості годин. Так, Аксьонов хотів приховати факт своєї регулярної відсутності на роботі для поїздок в анексований Крим.

Згідно з судовими реєстрами, розгляд цієї справи триває досі. Наступне засідання суду має відбутися в середині січня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Добропіллі шукають нардепа Аксьонова, від якого з початку війни не отримали жодної допомоги

25 лютого 2022 року — через день після повномасштабного вторгнення рф — Аксьонов записав досить дивне та навіть зрадницьке відеозвернення до своїх виборців російською мовою з такими словами:

«Не поддавайтесь панике. Сейчас новости пишут, кому что взбредет в голову, тот то и пишет. Давайте либо верить источникам информации, которые проверенные, либо вообще вас призываю не читать новости. Я нахожусь на территории 50-го округа, все системы жизнеобеспечения работают в штатном режиме. Я не вижу поводов для беспокойства. Я не вижу причин для беспокойства совсем… Доверьтесь своим руководителям, вы же их выбирали. Вы выбрали меня — я с вами. Вот 50 округ, я здесь, я должен быть с вами», — запевнив глядачів Аксьонов. Жодного слова про вторгнення росії до України, жодного засудження війни проти українського народу та бомбардування міст. 

З початку війни виборці 50-го округу не отримали від нардепа жодної допомоги. Принаймні жодної інформації про це немає. Водночас Аксьонов був присутній на засіданнях ВРУ в Києві та регулярно отримував з держбюджету компенсацію за винайм житла в столиці.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev