Окупанти просунулися поблизу Авдіївки та продовжують наступ біля Бахмута: ситуація на східному фронті

Армія рф веде сильні штурми на Авдіївському напрямку та продовжує тиснути на ЗСУ біля Бахмута.

Окупанти просунулися поблизу Авдіївки та продовжують наступ біля Бахмута: Ілюстративне фото Генштаб

В Україні триває 660 день війни. Російські окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ по всій лінії фронту.

Зокрема на Авдіївському напрямку окупанти просунулися на південь від залізничної колії, яка проходить на північний захід від Степового, пише Американський інститут вивчення війни (ISW).

Російські воєнкори стверджували, що окупаційні війська продовжують потужні штурми поблизу Степового та просуваються вздовж залізничного полотна.

Речник української бригади, яка дислокується на Авдіївському напрямку, припустив, що російські війська ведуть особливо сильні штурми в районі між Степовим і залізницею. Він також повідомив, що російські сили намагаються вивезти тіла загиблих у цьому районі.

Крім того, у заявах росіян йшлося про те, що війська армії рф закріплюються на південно-східній околиці Авдіївки, зокрема вздовж вулиці Колосова. Втім, ISW не спостерігало візуальних доказів цього.

У Генштабі України заявили, що українські сили відбили атаки російських військ поблизу самої Авдіївки, на схід від Новобахмутівки, на південь від Сіверного, поблизу Первомайського і Невельського

Водночас російські війська продовжували наступ у районі Куп’янська, Сватового та Кремінної, але успіхів там не мають.

За даними українського Генштабу, невдалі штурми росіян на Куп’янському напрямку були в районі Синьківки та на схід від Петропавлівки.

Міністерство оборони рф стверджувало, що українські сили проводили обмежені та безуспішні контратаки поблизу Куп’янська та Кремінної.

Росіяни також продовжили наступальні дії на Бахмутському напрямку. Декілька російських блогерів стверджували, що війська рф просунулися на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та на північний захід від Бахмута на околицях Богданівки. Один з блогерів заявив, що російські війська частково оточили Кліщіївку.


Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev