«Основні зусилля росія зосереджує на витісненні ЗСУ із Донецької області», — Залужний прокоментував ситуацію на фронті

Ворог здійснює близько 700-800 обстрілів наших позицій щодня.

«Основні зусилля росія зосереджує на витісненні ЗСУ із Донецької області», — Залужний прокоментував ситуацію на фронті / фото: Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний поспілкувався телефоном з Начальником штабу оборони Збройних Сил Канади генералом Вейном Дональдом Ейром. Він ознайомив колегу із ситуацією на фронті.

«Вона (ситуація — ред.) напружена, але повністю контрольована», — наголосив Залужний. 

Він зауважив, що по всій лінії фронту противник продовжує наступати.

«При цьому здійснює близько 700-800 обстрілів наших позицій щодня, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів. Основні зусилля зосереджує на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз на напрямку Авдіївка-Піски-Марʼїнка», — сказав Головнокомандувач. 

Росіяни продовжують обстрілювати мирні міста і села України. Найбільше страждають від ворожих обстрілів Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь, Березнегувате.

Занепокоєння також викликає розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Республіки Білорусь, зокрема на аеродромі Зябрівка.

Також Залужний подякував генералу Ейру за допомогу, особливо в підготовці українських військових: «В умовах важких бойових дій ми відчуваємо брак викладацького складу, адже всі, хто можуть тримати зброю і вміють воювати, знаходяться у бойових порядках. Усвідомлення того, що є такі друзі, які підставляють плече, допомагає наближати Перемогу».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev