Перейменували на «Zамок»: популярне місце літнього відпочинку донеччан «віджали» окупанти

Фотографіями з відпочинку у пансіонаті хизуються дружини окупантів.

Перейменували на «Zамок»: популярне місце літнього відпочинку донеччан «віджали» окупанти / фото: pokrovsk.news

Пансіонат «Замок» в Урзуфі завжди був одним із символів курортного селища. Два десятки років він слугував популярним місцем відпочинку родин шахтарів із Покровська, Мирнограда та сусідніх міст, передає «Вчасно».

Чистий пляж, мілке тепле море, активності для малечі: усі умови для тихого й комфортного сімейного дозвілля.

До певного часу пансіонат повністю утримувався за рахунок шахтоуправління «Покровське». Шахтарі та пенсіонери праці могли отримати путівки як і вихідного дня, так і повноцінні.

До 2020 року президентом ПАТ «Шахтоуправління «Покровське» був Леонід Байсаров. З 2021 року контрольний пакет акцій товариства належить компанії «Метінвест» Ріната Ахметова.

І хоча минулого року пансіонат так і не відкрився для відвідувачів, та взагалі ходили чутки про його покупку та перебудову під приватну власність, у пам’яті багатьох з цим місцем пов’язані приємні спогади про літні деньки.

Тепер же пансіонат «віджали» російські окупанти, що тимчасово окупували Урзуф. Так, в Інстаграмі фотографією звідти поділилася дружина працівника «мнс днр». Раніше ми вже фіксували, що до курортного селища відрядили чимало «рятувальників» з ОРДО.

«Первая наша неделька отдыха…Нашей безопасности и спокойствия. Урзуф. Пансионат «Zамок», спасибо за гостеприимство», — написала жінка окупанта, супроводжуючи текст емоджі сердець у кольорах «днр».

На серії фото можна побачити, що пансіонат дійсно не пустує. На пляжі є відпочивальники — чоловіки та жінки з дітьми. Імовірно, у «Замок» заселяють родини відряджених з ОРДО представників окупаційних органів, що наводять свої «порядки» в українському селищі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

Цей матеріал було створено ІА «Вчасно» в рамках Програми IWPR «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за підтримки Європейського Союзу, МЗС Норвегії та МЗС Великої Британії. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю ІА «Вчасно» i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії, Уряду Великої Британії чи Інституту висвітлення війни та миру.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev