Підготовка до «жесту доброї волі»? Військове командування рф покинуло Кремінну — Гайдай

Після звільнення Кремінної є дві перспективи розвитку подій: рухатися на Старобільськ, або допомогти Бахмуту, і йти на Рубіжне та Сєвєродонецьк, щоб «розколоти» рашистське угрупування на цьому напрямку.

На фото Кремінна

За словами очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, Кремінну вже покинуло військове командування рф та переселилось в інші населені пункти. Разом з тим, цивільні росіяни, як от медики чи будівельники, які приїжджали працювати у місті, теж згорнули свою роботу і виїхали в бік рф.

"Місцевим мешканцям на питання, коли продовжать якісь роботи з відновлення домів чи ще чогось, окупанти та колаборанти прямим текстом відповідають, що "зараз прийдуть ваші нацики і вони вам усе вже доремонтують", — зазначає Гайдай.

Тепер у зв'язку з тим, що коли рашисти наступали, то знищили багато міст, ці населені пункти не зможуть стати фортифікаційними оборонними базами. Таким чином, затриматися надовго рашисти там не зможуть.

Так, на думку очільника Луганської ОВА, якщо вдасться звільнити Кремінну, в українських військових є два варіанти розвитку подій:

- можна йти на Старобільськ, який є логістичним центром Луганщини. Це дозволить контролювати всю логістику Луганської області вогняним ураженням. У зв'язку з цим у рашистів не залишиться жодної дороги, по якій ворог міг би переміщати або особистий склад або техніку.

- другий напрямок це Рубіжне-Сєвєродонецьк. Тут треба буде розбити групування, яке постійно наступає на Бахмут. За словами Гайдая, це значно полегшить оборону військовим, які захищають Бахмут.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev