«Підрахуй і набреши»: у Сєвєродонецьку окупанти взялися оцінювати розтрощену нерухомість — хочуть судитися з Україною

У «бананових республіках», на які рашисти почали перетворювати раніше успішні українські міста, окупанти вирішили підрахувати збитки, які самі ж і завдали. Щоправда, тепер у всіх руйнаціях хочуть звинуватити саме Україну… І вимагати від нас кошти на відновлення квадратних метрів.

«Підрахуй і набреши»: у Сєвєродонецьку окупанти взялися оцінювати розтрощену нерухомість — хочуть судитися з Україною

Як повідомляють місцеві, процедура «підрахуй і набреши» розповсюдилася й на інші предмети «розкоші». Наприклад, на ті самі автомобілі, які для пересічних росіян — чи не ознака багатства.

«Так названа влада “бананової республіки” взялася оцінювати зруйновані квартири, будинки й зіпсовані машини. Для чого? «лнр» буде судитися з Україною через матеріальну компенсацію. У вищих колах вже розповідають, що після того, як суд обов’язково виграють, вони з тих грошей нібито виплатять людям усі гроші за потрощену нерухомість і транспорт», — розповідають місцеві, які лишилися в окупованому Сєвєродонецьку.

За «розцінками» й обіцянками «лнр», суми компенсацій будуть наступні:

  • повністю знищена квартира — від 5 до 15 мільйонів рублів;
  • частково поруйнована квартира — від 2 до 4 мільйонів рублів;
  • знищений автомобіль — до 3 мільйонів рублів;
  • вкрадений автомобіль — до 1 мільйона рублів.

Попри відверту маячню, місцеві додають: якщо молодь ще аналізує сказане й розуміє, що це нездорові фантазії, то люди старшого віку, особливо пенсіонери, вірять усьому сказаному.

«Люди вірять уже, заповнюють якісь документи, форми — все, що їм кажуть. А в ті форми вписують усі свої дані — адреси, деталі потрощеного майна, якісь свої особисті дані, ставлять підписи», — зауважують у Сєвєродонецьку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev