Платіжки за комуналку у зруйнованому житлі: що робити, якщо вони досі приходять?

Через російські обстріли сотні тисяч українців втратили житло. Проте рахунки за комунальні послуги можуть надходити й після руйнування оселі. 

Зруйнований будинок/ілюстративне фото з відкритих джерел

До Української Гельсінської Спілки з прав людини звернулася жителька Білогорівки, що на Луганщині. Жінці нарахували кілька тисяч гривень за комунальні послуги у зруйнованій оселі. Юристи Правозахисної групи «СІЧ», допомогли жінці вирішити цю проблему. Разом з клієнткою вони надіслали заяви електронною поштою надавачам послуг і через два місяці отримали рішення: борги списали.

Юристи пояснюють, що війна — це форс-мажорна ситуація, коли споживач, незалежно від бажання, не може виконати зобов’язання щодо оплати послуг. Призупинення платежів має відбуватись автоматично, але так трапляється не завжди. Тому споживач має самостійно повідомити відповідні служби у випадку руйнування житла про це. 

Законодавство дає чіткі правові гарантії захисту прав споживачів комунальних послуг на період дії воєнного стану. Жодних штрафів, а тим паче припинення постачання житлово-комунальних послуг за несвоєчасне внесення чи неповну оплату комунальних не може бути. 

Якщо ви стикнулись з порушенням ваших прав, повідомляти про них та звертатися за юридичною допомогою можна на адреси громадських приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev