«Потрапив у засідку росіян, захищаючи тих, кого рятував»: у бою в Бахмуті загинув американський доброволець

У боях у Бахмуті загинув доброволець із США Купер Харріс Ендрюс.

У Бахмуті загинув доброволець із США Купер Харріс Ендрюс

Військовому було лише 26 років. Він приїхав в Україну, аби відбити окуповані території, і паралельно продовжував вивчати тему війни. Про загибель американського добровольця повідомив журналіст і документаліст Джейк Ханрахан.

«Він був членом Іноземного легіону, а пізніше Комітету опору. Купер потрапив у засідку російських військ, коли захищав евакуйованих… Він був веселим, не надто серйозним, але глибоко відданим тому, у що вірив. Ми не знали, що він там, і шоковані новиною», — повідомляє подробиці смерті воїна Джейк Ханрахан.

Він додає, що разом з іноземцем загинули й кілька його побратимів, проте кількість та імена лишаються невідомими.

Ендрюс Купер підтримував спільноту «Popular Front», яка вивчає війну та деталі збройних конфліктів і розповідає про тих, хто загинув у бою за справедливість.

До останнього доброволець наголошував: путінський режим має померти, і він докладе усіх зусиль, аби це сталося якнайшвидше.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev