Позивний "Сторож": встановлено особу генерала російського спецназу, який координує ворожі ДРГ на Донеччині

​​СБУ встановила генерала російського спецназу, який координував ворожі ДРГ на східному фронті.

Встановлено особу генерала російського спецназу, який координує ворожі ДРГ на Донецькому напрямку/фото СБУ

Служба безпеки встановила особу одного з керівників розвідки повітряно-десантних військ рф, який бере активну участь у бойових діях проти Сил оборони на сході України.

Мова йде про уродженця Вінницької області Олександра Пегішева.

Він організовує підготовку та координує діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп на Донецькому напрямку.

Під його керівництвом ворожі ДРГ намагаються прориватися через лінію фронту для проведення диверсій проти українських військ та об’єктів критичної інфраструктури.

Зловмисником є «герой росії», генерал-майор зс рф із позивним «Сторож», який ще у 2014 році був «відряджений» до складу терористичної організації «днр».

Там він займався формуванням та бойовою підготовкою груп російського спецназу для проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил антитерористичної операції. Для цього використовував свої спеціальні навички та досвід бойових дій на північному кавказі.

Саме він командував ворожими ДРГ під час захоплення Слов’янська угрупованням Ігоря Гіркіна «Стрєлкова» і їхніми подальшими діями проти українських військ.

На фото Пегішев на порозі міськради Слов'янська разом з іншими терористами  — крайній ліворуч.

На початку повномасштабного вторгнення зловмисник отримав завдання з москви організувати діяльність диверсійних груп, до яких увійшли підрозділи ВДВ рф та учасники терористичних угруповань «днр».

Слідчі Служби безпеки повідомили російському генералу про підозру за участь у терористичній організації та сприяння її діяльності.

Тривають комплексні заході для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev