Прогульника позбавили зарплати: нардеп від Слов’янська Солод з січня не з’являється у Раді

За прогули народного депутата від Слов’янська Юрія Солода позбавили виплат.

Юрій Солод / фото: Карачун

Рух ЧЕСНО проаналізував, хто з нардепів-прогульників не отримав «депутатські» під час війни.

Прогульники, які не отримали кошти, є у всіх фракціях і депутатських групах, а також серед позафракційних. Однак найбільший відсоток прогульників від загальної кількості депутатів у фракції серед представників колишньої ОПЗЖ: там майже 66% нардепів від початку року не отримали «депутатських».

Серед них — обранець від округу з центром у Слов’янську Юрій Солод. Його позбавили нарахувань, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень, за всі перші чотири місяці 2022 року.

Цікаво, що окрім свого робочого місця, Юрій Солод відсутній навіть у соціальних мережах. Останній пост на його офіційній сторінці у Фейсбуці датується 24 квітня — нардеп вітав всіх із Великоднем. До речі, російською мовою. Дуже дивно виглядає й обкладинка з написом «Победа» на червоному фоні, що встановлена на сторінці Солода. 

На відміну від своїх колег по ексОПЗЖ, нардеп не займається ніякою гуманітарною діяльністю та взагалі не з'являється своєму окрузі, на населені пункти якого, згідно з даними Генерального штабу, готують наступ російські окупанти. Центр округу — місто Слов'янськ — зазнає ракетних ударів ворога. В місті та сусідніх населених пунктах лишилося чимало мирних жителів, які не евакуювалися, та потребують підтримки. 

Згідно з повідомленнями ЗМІ, ще в лютому, до початку російського вторгнення, Юрій Солод разом із дружиною — нардепкою Наталією Королевською — виїхав закордон. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev