"Противник найближчими днями може атакувати у бік Зарічного та Лимана", - військовий експерт про новий наступ росіян

Російські окупанти на Луганщині "поповнилися" новими солдатами, зокрема після того, як російські війська відступили на Херсонщині, і частину військових росії передислокували на інші напрямки. Окупанти найближчими днями можуть атакувати у бік Зарічного та Лимана.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Як зазначає військовий оглядач, координатор групи "Інформаційний спротив" та полковник Збройних сил України Костянтин Машовець, росіяни хочуть нейтралізувати угруповання ЗСУ, яке діє на північний захід від Кремінної. Українські сили загрожують росіянам у цьому напрямі. 

За словами аналітика, тактичне угрупування ЗСУ, яке фактично північно-західніше Кремінної зайняло достатньо зручний район для дій, як у напрямку самої Кремінної, так й у взаємодії з північним угрупуванням в напрямку на Сватове, є своєрідним пістолетом, приставленим до скроні російських військ в районі Кремінної. Тож, на думку Машовця, ворог може контратакувати у бік Торського — Зарічного, Макіївки — Невського, щоб спробувати провести лінію фронту знову річкою Жеребець, після того, як ЗСУ її форсували. Експерт вважає, що атака буде за обома напрямками.

«Швидше за все, найближчими днями або за кілька днів противник явно спробує шляхом масованого настання "перевернути" ситуацію на Сватівському напрямку та в районі Кремінної», — зазначає експерт.

Імовірними планами ворога Машовець називає масштабний наступ росіян на Лиман та Борову, з бажанням повернутися до річки Оскіл. На цей напрямок ворог стягнув сили та техніку на Новоайдар, Сєвєродонецьк, Сватове, Красноріченський, включаючи десантні дивізії.

Плани росіян щодо наступу на Луганському напрямку Плани росіян щодо наступу на Луганському напрямку

«В плані ситуації на фронті, найближчі тижні можуть нести чимало несподіванок. Причому, як позитивного, так й цілком негативного для України, характеру», — підсумував Машовець.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev