росія б'є по Бахмуту забороненими у всьому світі фосфорними бомбами

росія продовжує використовувати проти України заборонені у всьому світі фосфорні бомби.

Скріншот з відео з соціальних мереж

До російських окупантів приходить розуміння, що у них немає шансів на перемогу у війні проти України. Тому вони систематично запускають свої «салюти» по населених пунктах сходу України. 

У новому перехопленні СБУ один із рашистів розповідає, як від заборонених боєприпасів страждає Бахмут на Донеччині. 

«Наши хохлов фосфором жгли. Салюты были ночью. Эта х*йня, если на кожу попадает, на тело, прожигает до костей. И прям зарево такое, п*зда была», — розповідає загарбник своїй дружині. 

І таке озброєння, як запевняє окупант, є тільки у рф: «…у них нет такой х*йни, только у наших есть». 

Раніше багато Телеграм-каналів поширили відео обстрілу Бахмута нібито саме запалювальними снарядами. 

Зазначимо, що Женевська конвенція забороняє використання фосфорних снарядів. Попри це, російські окупаційні війська з початку повномасштабного вторгнення застосовували їх на Донеччині, Луганщині, у Запорізькій області, а також на острові Зміїний. 

Фосфорні боєприпаси — це вогненебезпечні боєприпаси, які містять білий фосфор, що дуже активно спалахує від контакту з киснем. Білий фосфор викликає не просто опіки, а глибокі рани, починаючи від ураження кісток до змертвіння тканин.

У СБУ повідомляють, що злочини окупантів документують і вже відкрили понад 15 тис. проваджень за 438 статтею (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. росіяни обов'язково будуть нести відповідальність за скоєне.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev