Фашистська росія втілює в реальність 1984 Орвела: окупанти продовжуть викрадати українських дітей

Окупанти рф вивозять дітей з України та не збираються повертати їх законним батькам. 

Дитяча омбудсменка з прав дитини марія львова-бєлова висловилася про “адаптацію” крадених з українських окупованих територій дітей.

Вона розповіла, що окупанти вивезли до московської області 30 дітей та влаштовують їх у російські прийомні сім’ї.

А одного з хлопчиків Бєлова взагалі забрала собі.

“Ми привезли із Маріуполя групу дітей, 30 осіб, яких знайшли у підвалах.

Привезли їх на територію московської області, щоб вони трохи відновились. Почалася історія, що вони негативно говорили про президента, казали усяку гидоту, співали гімн України, Слава Україні і все таке.

Але минуло трохи часу, ці діти потрапили до прийомних сімей московської області. Один із хлопчиків потрапив до моєї сім’ї, і я на очі бачу, як ця інтеграція почала відбуватися”.

Росіянка також сказала, що українська влада намагається повернути дітей додому, але рф “діє в інтересах дитини” і тому не збирається повертати малюків додому.

Вона також зазначила, що дітей запитували, чи вони хочуть повернутися і жоден не захотів.

“Нічого незвичайного. Промили мізки та не збираються повертати їх законим батькам та опікунам. Це називається в окупантів “осознаний вьІбор”. Просто фашистська росія продовжує втілювати в реальність 1984 Орвела. Нічого нового, окрім люті”, – відреагував на заяву Бєлової радник міського голови. Маріуполя Петро Андрющенко.

Додамо, що зараз на сайті “Діти війни” повідомляють про 7833 вивезених дітей до рф. Зокрема, за дані Національного інформаційного бюро повідомляють про 641 тис. депортованих до рф дітей (за даними з відкритих джерел, озвучуваних росією). 55 дітей повернули.

Відповідно до міжнародних конвенцій та документів Міжнародного кримінального суду, коли під час збройного конфлікту місцевих жителів насильно перевозять на інші території чи до іншої країни, ― це депортація, що є воєнним злочином.

“Відповідати за це має безпосередньо президент росії володимир путін. Він своїм указом 30 травня спростив отримання російського громадянства для українських дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Реалізує це уповноважена президента росії з прав дитини марія львова-бєлова, яка звітує путіну про передачу дітей в російські сімʼї. У цьому задіяні місцева влада і призначені росією керівники окупованих територій Донецької та Луганської областей”, – наголосили у коментарі для “Бабель” юристка Регіонального центру прав людини Катерина Рашевська та уповноважена президента з прав дитини Дарʼя Герасимчук.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev