росія тягне ешелон з ракетами до кордонів України, очевидна загроза масованого обстрілу, — військовий експерт

Російська армія накопичує велику кількість зенітних ракет біля кордону з Україною.

Російська армія накопичує велику кількість зенітних ракет біля кордону з Україною / фото з відкритих джерел

росія концентрує біля кордонів з Україною та на окупованих територіях велику кількість транспортно-пускових контейнерів (ТПК) зенітних керованих ракет до зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-300.

Про це пише військово-політичний оглядач «Інформаційного спротиву» Олександр Коваленко. Цю ж інформацію у себе в Телеграмі розмістило Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України.

Так, на початку серпня з Улан-Уде вийшли ешелони з боєприпасами у складі 28 вагонів, із ракетами для ЗРК С-300 у кількості 32 зенітних керованих ракет. До кордону з Україною ешелон орієнтовно прибуде у 20-х числах.

До середини серпня з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів у Котовому було вилучено понад 120 контейнерів із ракетами до ЗРК С-300.

Відомо, що у районі Джанкоя було складовано близько 440 ТПК до ЗРК С-300. Після інциденту в Джанкої поки що важко сказати, були ці ТПК знищені повністю, частково чи взагалі — ні.

У Зябрівці (Білорусь) за 22 км від кордону з Україною так само йде концентрація ракет до С-300 і загальна кількість ТПК перевищує 60 одиниць.

«Загроза масованого обстрілу території України, як мінімум, ракетами С-300 очевидна. З урахуванням прибуття ряду ешелонів до 20 числа, очевидно і те, що вони концентруються до 24 серпня», — зауважує Олександр Коваленко. 

Не ігноруйте сигналів повітряних тривог!

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev