Росіяни стягують величезні резерви на Сватівсько-Кремінський напрямок, аби стримати наступ ЗСУ

У район Кремінної на Луганщині росіяни вже перекинули декілька батальйонів десантників та важку техніку, аби стримати наступ українських Сил оборони. 

Росіяни стягують величезні резерви на Сватівсько-Кремінський напрямок, аби стримати наступ ЗСУ

Ситуація на Луганщині — стабільно важка, але повністю контрольована Збройними Силами України, повідомив в ефірі Qtv голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

З боку Білогорівки українські захисники вирівняли свої позиції, населений пункт — повністю під контролем України, наші воїни відбивають атаки з боку російсько-окупаційних військ.

«Що стосується Сватівсько-Кремінського напрямку, то туди перекидають величезні резерви росіяни. Вони вже позабирали окупантів з навколишніх сіл, які розташовані вздовж лінії фронту. Всі приватні будинки були забиті солдатами — зараз їх майже немає, іноді приходять лише переночувати. Всіх відправляють на фронт, тому що там позиція в них не дуже хороша. Там успіх якраз на боці наших Сил оборони», — повідомив Гайдай.

У район Кремінної росіяни вже перекинули декілька батальйонів десантників, важку техніку, танки, для того, щоб стримати наступ ЗСУ. «Росіяни позаривалися там у нори, як під час В'єтнамської війни, заміновано все повністю», — каже очільник Луганщини. 

Також загарбники вдаються до провокацій: перевдягаються у форму українських військових і намагаються прорвати нашу оборону.

«Це не вперше, коли вони перевдягаються в наш піксель і невеликими групами намагаються зробити якісь диверсії або прориви на певних напрямках фронту», — зазначив Гайдай. 

При цьому колаборанти, відчуваючи наближення ЗСУ, поступово перебираються в міста і села подалі від лінії фронту. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev