Сепаратистка з досвідом: у Маріуполі ексдепутатка від Опоблоку очолила школу і працює на окупантів

Колишня директорка школи №51 у Маріуполі, депутатка від Опоблоку Ірина Фомічова перейшла на роботу до російських окупантів.

Ірина Фомічова в колі колаборантів у Маріуполі

Про проросійськість директорки української школи у Маріуполі було відомо давно. Своїх поглядів Фомічова, здається, ніколи не приховувала. Неодноразово маріупольські активісти наголошували на її антиукраїнській діяльності на посаді очільниці навчального закладу. Жінка і раніше публікувала у соцмережах антиукраїнський контент та була причетна до політичних акцій у місті. 

Вочевидь, Фомічова давно мріяла про прихід «руського міра» в український Маріуполь. Як повідомив радник мера міста Петро Андрющенко, після приходу окупантів, Фомічова самостійно перейшла на співпрацю з окупантами й очолила школу №5.

«Під час блокади Маріуполя через соціальні мережі здавала позиції наших захисників, зокрема не без її участі школа №51 була зруйнована», — повідомив радник мера.

Аби вислужитися перед загарбниками, Фомічова відправляла учнів свої школи на розбір завалів навчального закладу. А також активно вербує вчителів, що залишилися у місті, працювати на ворога.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Скрепы оптом и в розницу" - в Мариуполе директор школы продвигает антиукраинские идеи оппоблока

«Роздягли, поставили обличчям до стіни. Запитували, кого знаю з «Азову»: розповідь маріупольця, який пройшов фільтраційний табор

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev