«Трішки б більше артилерії — і ми готові йти в наступ»: боєць «Сова» про бої на Бахмутському напрямку

«Сова» вважає, що ворога недооцінювати не треба, проте з 24 лютого міф про «непереможну другу армію» вже давно розвіяний, а їхня єдина сила — це артилерія та безчесна поведінка на полі бою.

Боєць «Сова» розповів про бої на Бахмутському напрямку / фото: Бригада швидкого реагування НГУ

Гвардієць з позивним «Сова» командує відділенням піхоти в складі Бригади швидкого реагування Національної гвардії України.

«До Бахмуту ми зайшли "зухвало" — спочатку ми з моїм відділенням прибули просто для посилення, проте після дорозвідки та усвідомлення, що противник вже прорвався до околиць міста, ми відразу почали штурмувати їхні позиції, зачищати територію та створили "плацдарм" для подальших дій наших бійців на цьому напрямку. Через неграмотні дії противника ми здійснили це блискавично», — розповідає «Сова» про свої недавні бої.

На думку воїна, шанс відстояти Бахмут та перейти до контрнаступу на цьому напрямку в наших воїнів є — потрібно лиш нівелювати перевагу ворога в артилерії.

«В піхоті нашій я взагалі ніколи не сумнівався. В Іванграді наш невеликий підрозділ обстрілювали мінометами, артилерією, по нас працювала авіація, нас "палили фосфором", проте ми вистояли. Трішки б більше артилерії — і я з бійцями готовий іти в наступ», — зазначає «Сова».

На думку бійця, перевагою його підрозділу є те, що командування заохочує імпровізацію в прийнятті рішень, відштовхуючись від ситуації на полі бою.

«На карті бойових дій можна бачити одне, проте реальна обстановка змінюється та ускладнюється дуже часто раптово. Я служив у багатьох підрозділах і маю змогу зробити порівняння. Основна сила моєї бригади — це не зброя, а інтелект. Ніхто не "жене тебе в шию", а навпаки — тут дають змогу приймати рішення на полі бою і це мені дуже подобається. Звісно, втрати ворога в живій силі та техніці ростуть в геометричній прогресії завдяки таким діям».

«Сова» вважає, що ворога недооцінювати не треба, проте з 24 лютого міф про «непереможну другу армію» вже давно розвіяний, а їхня єдина сила - це артилерія та безчесна поведінка на полі бою.

«Тут взагалі немає людини, яку б не крила артилерія. В Бахмуті я для себе засікав, скільки секунд взагалі не буває обстрілів і я нарахував всього 40 секунд тиші. А там нас крили 24 на 7. Досить прицільно, але я не розумів, що конкретно було їхньою ціллю. Вони працювали квадратами по місту — спалили школу, постраждало багато цивільних, які потім приходили до нас просити про допомогу. Ті, хто міг вважати, що прийде "русскій мір" і все в них буде добре — глибоко помилилися».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev