У Краматорську хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого воїна Володимира Линського

На сайті місцевих петицій пропонують перейменувати вулицю Бородіно на вулицю імені Володимира Линського — загиблого захисника України з Краматорська. 

У Краматорську хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого воїна Володимира Линського

«Володимир Іванович Линський не словом, а ділом доказав любов до України і своїм прикладом ціною в життя посмертно заслуговує вшанування від благодарних земляків і на перейменування вулиці з назви російського села в Можайскому районі Московської області і битви російської армії на честь вірного сина народу України, громадського діяча, волонтера і добровольця, що загинув на війні з російськими загарбниками», — йдеться у петиції

Автором петиції про перейменування вулиці є краматорець Станіслав Чорногор. Станом на 5 жовтня петицію підписали 115 осіб з 250 необхідних. 

Володимир Лінський пішов захищати країну ще у 2014 році. Після повернення з фронту чоловік був активним учасником розвитку громадянського суспільства на рідній Донеччині. Був очільником комітету з питань АТО/ООС громадської ради при Донецькій ОДА. Керував відокремленим підрозділом громадської організації «Державницька ініціатива Яроша», був одним із співорганізаторів фестивалю до Дня добровольця на горі Карачун. Відстоював права ветеранів і був товаришем для атовців Донеччини. 

Після початку повномасштабної війни Володимир повернувся на фронт у складі 106-го батальйону територіальної оборони Краматорського району і загинув у районі Голубих озер на Лиманщині під час артобстрілу 20 вересня. 

Про загибель військового повідомив його побратим Володимир Бриг. 

«Я на пальцях можу перелічити тих своїх друзів, хто з грудня 2013 року не зрадив ідеї та посвятив себе в змагання з поконвічним ворогом України — росією. Володя Линський — саме той незламний воїн!», — написав він тоді на своїй сторінці у Фейсбуці.  

Підписати петицію про перейменування вулиці в Краматорську на честь Володимира Линського можна за посиланням.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev