У столиці з’явилися Старобільська вулиця і провулки Попаснянський та Сіверськодонецький

Об’єкти міського підпорядкування у Києві, назви яких пов’язані із російською федерацією та її союзниками, замінили.

Фото: Слово і Діло

Водночас назви, повязані із Білоруссю не підпадають змінам через тривалу дружбу народів наших країн, попри те, що Республіка перебуває під контролем рф, а правлячий диктатор лукашенко не представляє білоруський народ.

Загалом, у столиці під три сотні топонімів отримали нові назви. Серед всіх є напрями, пов’язані з Луганщиною.

Так, вулиця Майкопська отримала назву «Старобільська», а Виборзький провулок перейменували на провулок «Попаснянський».

Вулицю імені Миколи Гастелло, радянського льотчик часів Другої світової війни, який став легендою в радянській пропаганді після того як спрямував свій підбитий літак-бомбардувальник у механізовану колону німців, пропонувалось перейменувати на честь українського підполковника ЗСУ Олександра Капічуна, учасника російсько-української війни, завдяки героїчним діям якого навесні на Київщині було зупинено колону ворога, знищено техніку та російських солдатів. У переліку пропозицій була назва «Сватівська», проте голосуванням обрано назву «Бусовогірська».

Провулок Дежнєва тепер «Сіверськодонецький», на честь річки Сіверський Донець, яка своїми непідступними водами знищила сотні російських загарбників під час форсування водойми.  

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev