У Святогірську «офіційно» утворили окупаційну адміністрацію: керуватиме мер-колаборант Бандура

2 липня ватажок донецьких бойовиків Денис Пушилін видав «указ» про створення «адміністрації міста Святогірськ донецької народної республіки». 

У Святогірську «офіційно» утворили окупаційну адміністрацію: керуватиме мер-колаборант Бандура

Також «указом» Пушиліна призначено «мера» псевдооргану — очікувано ним став Святогірський міський голова Володимир Бандура, який зрадив Україну та перейшов на бік ворога. 

Святогірськ тимчасово включили до зони відповідальності Єнакієвого. Його «меру» Роману Храменкову доручили розробити, погодити та затвердити якісь папірці-положення про окупаційну адміністрацію міста. 

Нагадаємо, 13 червня Володимир Бандура на зустрічі з ватажком так званої «днр» Пушиліним у Донецьку погодився на свою нову посаду. 

Тоді Пушилін заявив, що з Бандурою вони були «давно на зв’язку». Тобто очільник міста вів спілкування з окупантами задовго до повномасштабного вторгнення росії.

Мер-колаборант встиг відмітився низкою рашистських заяв. В інтерв'ю «ЗМІ» бойовиків він розповідав, мовляв, як «жителі Святогірська за вісім років втомилися від постійного психологічного насильства та мародерства за української влади».

Колаборант Бандура під методичку роспропоганди брехав, що «люди чекали миру та звільнення від нацистського гніту».

До цього 7 червня міністерство оборони рф опублікувало звернення Володимира Бандури, у якому чоловік звинуватив Збройні сили України в підпалі скиту Святогірської Лаври, який вщент вигорів внаслідок обстрілів росіян 4 червня.

Також він заявив, що українські націоналісти й захисники «вбивають священнослужителів та ченців, займаються мародерством, грабежами». Звинуватив Президента України Володимира Зеленського та його оточення у тому, що вони не бережуть людей: «Стали підстилкою Заходу. Отримують гроші, затягують війну», — говорив він.

ДБР розслідує факт державної зради можновладця. Крім того, стало відомо, що на Бандуру ще відкрита справа через корупційні злочини. 

Мером Святогірська його було обрано восени 2020 року від нині забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя». 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev