Україна повернула з російського полону 115 захисників

Україна та росія у День Незалежності, 24 серпня, провели обмін полоненими. З російського полону звільнили 115 українських захисників.

Україна повернула з російського полону 115 захисників/фото телеграм Володимира Зеленського

Україна повернула з російського полону 115 українських військових. Про це повідомив президента Володимир Зеленський у Telegram.

«Ще 115 наших захисників повернулися сьогодні додому. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби.

Ми пам’ятаємо про кожного й кожну. Шукаємо та докладаємо максимум зусиль, щоб повернути всіх", — написав Зеленський.

Президент подякував усім підрозділам, які поповнюють український обмінний фонд.

«Це наближає звільнення наших військових, наших цивільних із російського полону. Дякую нашій команді та партнерам, ОАЕ за те, що наші люди повертаються додому», — наголосив президент.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зазначили, що всі 115 полонених є військовослужбовцями строкової служби.

"Усі врятовані під час 55-го обміну полоненими – це військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у ворожу неволю під час героїчної оборони рідної землі ще в перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році", — йдеться у дописі.

Зокрема, Україні вдалося визволити дев'ятьох незаконно засуджених оборонців, військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя, більшість з яких брали участь в обороні "Азовсталі". Усі врятовані цього разу – солдати, сержанти та матроси, додали в Штабі.

"Також додому повертаються шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину", — зазначили в Координаційному штабі.

Російське інформагентство "РИА Новости" заявило, що рф повернула 115 військовослужбовців строкової служби, які опинилися в українському полоні в Курській області. Натомість росія передала Україні 115 полонених ЗСУ.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev