Урожайне — це успіх на фронті: як звільнене селище впливає на хід контрнаступу

Звільнене Урожайне — стратегіно важливий об'єкт. Завдяки цьому ЗСУ мають змогу просунутися далі у південному напрямку.

ЗСУ звільнили Урожайне/ Ілюстративне фото з відкритих джерел

ЗСУ звільнили від окупантів селище Урожайне на Донеччині. Це означає, що Україна просувається вперед на південь — у бік Азовського моря. Наступ спрямований на те, щоб скоротити російські окупаційні сили наполовину, про це розповіли в агенції Reuters.

«Урожайне розташоване трохи більше ніж за 90 кілометрів від Азовського моря. Селище є частиною групи невеликих сільських поселень, які Україна оголосила звільненими від початку червня.», — повідомляє агенція.

Росія поки що ніяк не відреагувала на втрату населеного пункту. Проте російські військові блогери повідомили, що біля селища велися запеклі бої. Ворог чинив опір ЗСУ, але марно.

«Україна заявляє, що нинішній контрнаступ просувається повільніше, ніж хотілося б, через російські мінні поля і підготовлені ворожі оборонні рубежі. Тому повернення Урожайного наблизить Україну до села Старомлинівка, яке слугує опорним пунктом росії у цьому районі», — додали аналітики.

Нагадаємо, що про звільнення Урожайного стало відомо зранку 16 серпня.

Це стратегічно важливий населений пункт на лівому фланзі. Українське угрупування тепер прямує на селище Завітне Бажання та Старомлинівку.

Фактично, без Урожайного, не можна було просуватися далі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev