«Відділ освіти» Сєвєродонецька очолила мати бойовика: до цього працювала в українському самоврядуванні, не приховуючи своїх поглядів

Кількість колаборантів, які перейшли на сторону окупанта, неспинно зростає. Серед тих, хто вже отримав жадані портфелі у «владних» псевдоутвореннях, колосальна кількість державних службовців, поліцейських, лікарів, рятівників та працівників органів місцевого самоврядування.

Відділ освіти Сєвєродонецька очолила мати бойовика Олена Соколенко

Одна з чергових персоналій окупаційної влади — Олена Соколенко, мати бойовика до якої протягом восьми років війни росії проти нашої країни в українських спецслужб та чиновників не було ані запитань, ані претензій, передає «Вчасно». 

Олена Соколенко у 2017 році фігурувала у гучному скандалі: атовці та активісти Сєвєродонецька, дізнавшись про бекграунд жінки, намагались домогтись її звільнення з посади у відділі освіти. На той момент Сєвєродонецька влада намагалась ввести Соколенко до складу міської комісії ТЕБ та НС, фактично надавши жінці із проросійськими поглядами доступ до стратегічної інформації. Ініціативна група містян спромоглась добитись службової перевірки особи, проте безпосереднє керівництво прихильниці «руського міру» не побачили у її діях підстав для розірвання трудового договору. 

Міський відділ освіти у 2017 році фактично виправдав Соколенко, назвавши її публічну проросійську позицію не підставою для звільнення. У поясненні своїх проросійських поглядів Соколенко зазначила, що не має відношення до дій свого повнолітнього сина-бойовика, хоча у соцмережах вихваляла його ж та зазначала, що пишається його діяльністю.

У 2019 році Соколенко була завідувачкою господарчої групи відділу освіти міської ради. У 2021 році отримала посаду начальниці групи централізованого господарчого обслуговування закладів освіти. Наразі колаборатка вийшла на пік «кар'єри», очоливши відділ освіти окупаційної влади Сєвєродонецька.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev