ВІДЕО. Б'ють по росіянах та женуть їх геть: як прикордонники тримають оборону в районі Святогірська

Прикордонники показали, як б’ють по позиціях російських сил в районі Святогірська на Донеччині. 

Як прикордонники тримають оборону в районі Святогірська

Українські бійці ведуть активну оборону в районі населеного пункту Святогірськ — утримують позиції, зокрема, неподалік пам'ятник Артему.

За допомогою безпілотників прикордонники розвідують місця дислокації військової техніки та особового складу ворога, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Згодом, виявлені цілі вражають мобільні групи, які пересуваються фронтом.

«Зараз активність ворога зменшилась завдяки тому, що ми, використовуючи різні засоби — скиди, АГСи — коригували мінометні розрахунки, працювали по будівлях, де проживали вороги. Ми їх вибивали поступово, вони відійшли на певну дистанцію. Зараз працюють поодиноко, на мобільних транспортних засобах переміщають міномети. І повертаються назад в тил», — розповідає прикордонник Сергій. 

Окупанти постійно намагаються вибити ЗСУ з висоти поблизу пам'ятника — наносять навіть авіаудари. Однак українські воїни міцно тримаються. 

«Те, що нам дають, не встигає остигати. Танк дадуть — ми і танком будемо стріляти», — зазначає один із бійців. 

На опублікованому відео по позиціях окупантів хлопці «відпрацювали» зі станкового протитанкового гранатомета. Для більшої точності вогню, паралельно військові вели коригування з дрона. Така тактика дозволяє не лише завдавати втрат ворогу, а й просуватись вперед, займаючи більш вигідні позиції для оборони.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev