Ворог стягує сили до Слов'янська, ЗСУ готуються відбивати атаки

За словами очільника Донеччини, ствольна артилерія росіян вже дістає до певних районів Слов`янська.

Ілюстративне фото/Генштаб ЗСУ

Голова ДонОВА Павло Кириленко розповів про ситуацію на Слов`янському напрямку, який рашисти визначили для себе, як основний, після окупації Сєвєродонецька.

В ефірі телемарафону Кириленко зазначив, що українські сили дійсно фіксують значне накопичення живої сили, важкої броньованої техніки й артилерії противника на Слов`янському напрямку.

«Ворог застосовує свою тактику, де він намагається якомога ближче просунутися до нашої лінії оборони, для того, щоб окрім ракет і літаків, які вони систематично застосовують по Донеччині, ще зі ствольної артилерії обстрілювати міста. І до Слов'янська, певних його частин, артилерія вже дістає. Це черговий аргумент на користь того, щоб люди евакуювалися».

На питання, чи може Слов'янськ повторити долю Сєвєродонецька, який рашисти фактично стерли з лиця землі і вже потім окупували, Павло Кириленко відповів:

«Росіяни тактику не змінюють по жодному місту. Ми знаємо наш багатостраждальний Маріуполь, ми бачили що відбувалося у Сєвєродонецьку, тому готуємося до будь-яких сценаріїв. Але та ситуація і те, що ми зробили на Донеччині, воно з тактичної точки зору, зроблено таким чином, щоб максимально не дозволити ворогу використовувати таку тактику. Але ми розуміємо, що він все одно буде до неї вдаватися. Ми готові стояти стільки — скільки буде потрібно».

Зазначимо, що за добу окупанти обстріляли 7 населених пунктів Донеччини, вбили та поранили мирних жителів. Руйнувань зазнали 14 цивільних об’єктів  – 9 житлових будинків, дві школи, підприємство, електромережі.

Під вогнем росіян перебували міста Авдіївка, Слов’янськ, Торецьк, Костянтинівка, смт Нью-Йорк, села Первомайське та Маяки.

Ворог бив крилатими ракетами, реактивними системами залпового вогню «Град», «Ураган», артилерією, танками.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev