Витримали цілодобовий штурм росіян з атаками кожні 30-40 хвилин: розповідь бійця батальйону «Свобода» про бої за Бахмут

«При обороні кожен бій — це річ непередбачувана», — каже боєць «Діагноз» про бої за Бахмут.

Фото: Бригада швидкого реагування Національної гвардії України

Ще 24 лютого «Діагноз» був цивільною людиною. Як говорить сам боєць, він приїхав до Києва в гості до рідні, а залишився — на війні, розповідає Бригада швидкого реагування Національної гвардії України.

До служби в 3 батальйоні оперативного призначення «Свобода» герой проходив службу в багатьох підрозділах, проте вони на той час не займалися бойовими діями на передній лінії.

«На той час я прийняв рішення приєднатися до суто бойового підрозділу. Я чув про батальйон «Свобода», що його бійці беруть участь в найгарячіших точках фронту і сам обрав цей шлях».

На Бахмутському напрямку йдуть найбільш інтенсивні бої на памʼяті «Діагнозу», найближчі контакти з противником бувають подекуди на рівні 7-10 метрів. Ворог не боїться підходити до позицій наших воїнів, проте на них там вже чекають.

Одного разу на спостережному пункті ворог штурмував нечисленний підрозділ бійця кожні 30-40 хвилин цілу добу.

«Коли ти обороняєшся, кожен бій — це річ непередбачувана. Ти не знаєш повністю стратегії противника, хвилюєшся за побратимів — ворог наступає з усіх сторін. Нас добу штурмували групи різної чисельності з різним озброєнням. Це був найскладніший бій в моєму житті — в нас постійно закінчувався БК і нам не встигали його підносити, а нас то всього було 10 бійців на позиції, проте ми змогли успішно відбити всі атаки ворога».

«Завжди важливо усвідомлювати, з ким ти воюєш. У нас є мотивація, вони ж її не мають. У них є наказ, якась команда, ми бачимо, як вони сунуть на убій, самі не усвідомлюють, навіщо вони це роблять. Ми ж ведемо наш народ та країну до звільнення і перемоги», — додає «Діагноз». 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev