Хотів підірвати себе у випадку «провалу»: жителю Краматорська загрожує в’язниця за співпрацю з окупантами

Житель Краматорська збирав розвіддані про позиції ЗСУ, які передав окупантам. Він тримав для себе гранату у шафі аби підірватися, якщо його злочин викриє СБУ.

Жителю Краматорська загрожує в’язниця за співпрацю з окупантами/ Фото СБУ

СБУ затримала російського інформатора, який збирав розвіддані про Сили оборони на Донеччині. Зловмисник зберігав вдома бойову гранату, яку планував підірвати, якщо його викриють правоохоронці. Однак співробітники СБУ вчасно обеззброїли та знешкодили фігуранта, пише спецслужба.

Ворожим поплічником виявився житель Краматорська. У серпні 2023 року він познайомився на одному із сайтів знайомств з росіянкою, яка співпрацює з фсб рф. За її вказівками чоловік збирав інформацію про військові об'єкти, «потрібні» ворогу. Отримані відомості він надсилав месенджером росіянці.

Зокрема зловмисник розвідував місця базування підрозділів ЗСУ в районі Краматорська. Інформатор намагався виявити бойові позиції протиповітряної оборони та важкої артилерії українських військ.

Також зловмисник готував для агресора схеми розташування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на території регіону.
Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки нових ракетно-артилерійських ударів по прифронтовому місту та його околицях.

Наразі житель Краматорська перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

Фото СБУ

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev