Як уникнути участі у псевдореферендумах: у Мінреінтеграції дали поради

Жителям тимчасово окупованих територій радять удавати, що нікого немає вдома та не відчиняти дверей.

Українцям радять усілякими способами ігнорувати "голосування" на окупованих територіях

Ірина Верещук повідомила, що жодні референдуми не матимуть ніякої юридичної сили, а санкції та відповідальність лягатимуть на кожного, хто виступить проти України.

“Найкращий спосіб уникнути цього – просто не відчиняти двері. У ці дні виламувати двері і вламуватись у житла вони не повинні – це буде перебір навіть для орків. Якщо ви все ж таки відчинили двері цим "гостям" - у жодному разі не беріть бюлетені і не заповнюйте їх! Найкращим вашим обґрунтуванням відмови буде - "я не хочу потім сидіти у в'язниці", – радить перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський

Поради від Мінреінтеграції:

- Намагайтеся не брати в них участь та всіма доступними способами чиніть перепони у його проведенні. Не допомагайте росіянам створювати навіть найменшу ілюзію легітимності таких «заходів». Пам’ятайте, що активна участь у них буде кримінально покарана.

- Всі громадяни України, які не беруть участі в бойових діях та знаходяться на ТОТ, перебувають під захистом Четвертої Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року. Вона передбачає, що окупаційна держава не має права примушувати осіб, що перебувають під захистом, служити в її збройних чи допоміжних силах.

- Окупантам заборонено вимагати будь-якої зміни персоналу чи структури медичних організацій та установ цивільного захисту, що може негативно позначитись на їх гуманітарній діяльності.

Втім, росія нехтує своїми зобов’язаннями за міжнародним гуманітарним правом, тому єдиним способом убезпечити себе є виїзд з тимчасово окупованих територій.

Повідомити про себе та про порушення своїх прав можна за телефонами:

Телефон довіри СБУ: 0 800 501 482 (інформація конфіденційна);

Гаряча лінія Національної поліції України: 0 800 50 0202.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

росія стукає у двері: як окупанти проводять свої “референдуми” на непідконтрольному Донбасі

Рупори «референдуму»: зрадники з окупованої Луганщини, які прислужують ворогу

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev