“Йдіть на передок, воюйте. Без зброї”, - полонений луганчанин розповів, як потрапив на війну

Мешканці Луганська, які стали полоненими ЗСУ, розповіли, як потрапили на передову без зброї та будь-якого захисту.

Скрін з відео, опублікованого Юрієм Бутусовим

За словами полоненого вояки, він воював за окупантів з першого дня повномасштабного вторгнення. В один із моментів луганчан відвезли “звільняти” Харківську область, розповів він у відео, яке опублікував Юрій Бутусов. 

“Я Черкасов Віталій Володимирович з Луганська. 24 лютого нас повезли, вдягли в форму, дали автомати й возили то в одне місце, то в інше… Через росію, через Бєлгород, нас сюди завезли. В КамАЗи повантажили…

 Потім привезли в поле в Харківську область. Там ми копали окопи… А потім ми відмовились воювать. Нас привезли в полковий штаб, роззброїли й полоскали мозок. А потім в покарання привезли в інший батальйон. І сказали: “йдіть на передок, воюйте. Без зброї”, – розповідає полонений. 

Інший військовополонений, який теж воював з Україною з 24 лютого, повістку отримав на дитячому майданчику ще 23 лютого.

“Мені як повістку виписали, автобус вже стояв біля сільради. Привезли нас у військкомати, там позаписували, потім відпустили. Сказали, завтра (24 лютого – ред.) – бути з зібраними речами, їдемо воювати. А нас з Луганської області було десь 300”, – розповідає полонений. 

Полонені додають: їх везли воювати без бронежилетів чи інших засобів захисту від мін, чи куль. Так само вони нібито нічого не знали про те, де воюватимуть. А з захисту в них були каски часів радянського союзу.

На питання українського військового, як ті збиралися воювати про України, ті розводять руками: “ми й не збирались”.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev