З боку Харківського напрямку ЗСУ поступово звільняють територію Луганщини, — Гайдай

Окупанти все частіше репресують місцевих жителів, а ЗСУ закріпилися у Білогорівці: ситуація на Луганщині. 

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ

Звільняти Луганщину не буде легко, але в тому, що вона буде звільнена немає жодних сумнівів. Про це в ефірі національного марафону наголосив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

За його словами, українські сили оборони закріпилися у Білогорівці. Тут не припиняються постійні обстріли, а окупанти намагаються протиснути лінію оборони.

Разом з тим, з Харківського напрямку наші війська звільняють територію Луганської області. Поки це відбувається не так швидко через велику кількість особового складу і техніки рашистів. 

У Кремінній перебуває навала окупантів. Це пов'язано з тим, що окупанти побачили, що просідають на цьому напрямку і почали перекидати туди сили та засоби. На позиції періодично привозять резерви зі свіжомобілізованих та «зеків»

Очільник Луганщини також підтверджує збільшення репресій в області. За його словами, чим більше успіхів у ЗСУ, тим гірше поводять себе окупанти. Наприклад, рашисти закривають населені пункти, тому мешканці не можуть звідти виїхати чи заїхати. Людей десятками вивозять в Луганськ. 

Гайдай стверджує, що росіяни таким чином намагаються організувати «колективну відповідальність» за вибухи, які стаються на складах з боєкомплектами в казармах, де перебуває особовий склад зс росії. 

«Зокрема, чоловіків, які не погоджуються воювати, відправляють в Луганськ. Тут до них застосовують тортури і навіть були випадки, коли місцевих розстрілювали на місці», — повідомив він. 

Він додав: такі великі міста, як Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк зруйновані рашистами, тому вони вже не зможуть бути фортифікаційними. 

Таким чином, після того, як деокупують Сватове та Кремінну, наступний населений пункт, який будуть «тримати» окупанти — це Старобільськ. «Але територія Старобільська більш сільська, тому зачепитися їм не буде за що», — вважає голова ОВА. 

Разом з тим, не варто забувати про лінію оборони, яку будували ще з 2014 року. Це так звана лінія розмежування, де позиції в окупантів міцно укріплені. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev