"З мамою нам навіть не дали попрощатися": хлопчик з Маріуполя на форумі у Давосі розповів про те, як його викрали окупанти

В Українському домі в Давосі, що у Швейцарії, виступив 12-річний хлопчик з Маріуполя. Підліток розповів, що окупанти забрали його від мами, а йому сказали, що він не потрібен мамі, і вона ніколи не приїде.

"З мамою нам навіть не дали попрощатися": хлопчик з Маріуполя на форумі у Давосі розповів про те, як його викрали окупанти

Історією Сашка поділилася українська журналістка Крістіна Бердинських.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Сашко Радчук з мамою перебував у Маріуполі. 23-го березня хлопчик отримав поранення під око. 

Окупанти забирали на вантажівках цивільних, зокрема Сашка з мамою відвезли на фільтрацію, де їх розділили. Підлітку сказали що його віддадуть у дитячий будинок. Де мама зараз він не знає і зв'язку з нею нема. 

"Росіяни вивезли нас на камазах і повезли у фільтраційний табір. З мамою нам навіть не дали попрощатися. Потім я питав, куди мене везуть, а мені казали, що в дитячий будинок. Казали, що мене там всиновлять інші люди", – розповідає Сашко. 

Хлопчика відвезли в Донецьк. Його бабця вирішила їхати за ним туди і забрала онука.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev