З жовтня ВПО зможуть отримувати послуги за місцем фактичного перебування

З 1 жовтня отримання послуг буде зручнішим для переселенців — запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери.

Фото: Укрінформ

Міністерство соціальної політики з 1 жовтня впровадить у всіх регіонах Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС), яка дозволить внутрішньо переміщеним особам отримувати послуги за місцем свого фактичного перебування. 

Це дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати для ВПО, що значно прискорить отримання допомоги та розв'язання проблемних питань переселенців.

Завдяки ЄІССС органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах. 

«Наприклад, коли людина переїхала з міста Харків, отримала довідку ВПО у Львові, а потім перемістилася у Тернопіль, то всі питання вона зможе вирішити у фактичному місці перебування. В умовах повномасштабної війни ми маємо максимально убезпечити наших людей і спростити для них надання послуг», — пояснила Віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. 

Так, внутрішні переселенці у будь-якому регіональному управлінні соціального захисту зможуть: 

  • швидко змінити у довідці ВПО неактуальне місце проживання; 
  • виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки ВПО; 
  • з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання. 

Також система спростить роботу співробітників управлінь соцзахисту населення з документами внутрішньо переміщених осіб (більшість призначень буде в автоматичному режимі), дозволить людям швидше отримати довідку ВПО та забезпечить максимальну інформаційну взаємодію з державними реєстрами, що знизить можливість помилок та неточностей при призначенні та скоротить час на підтвердження інформації.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev