Заміноване житло: на Луганщині власники вцілілих приватних будинків не можуть повернутися додому

Тисячі мешканців Луганщини втратили свої домівки — їх фізично зруйновано російською артилерією та авіацією. Проте і власникам вцілілого житла подекуди немає можливості повернутися до свого помешкання через «подарунки» окупантів.

Ілюстративне фото: Вікіпедія

«Виникли проблеми: під Рубіжне та Сєвєродонецьк неможливо повернутись жити в приватні подвір’я. Покинуті спочатку родичами, а потім і орками садиби забиті боєприпасами, забутими після п'яти-шести ротацій «визволителів». Спроби звернутися до місцевих владотримателів за розмінуванням закінчуються відповіддю «чекайте черги». А це два-три тижні або місяць. Ну а де людям без житла жити, їх не хвилює», — повідомляє «Вчасно» джерело на тимчасово окупованій території.

Розмінування офіційно безоплатне, проте черга та якість очищення території від боєприпасів залежить від «винагороди».

«Розмінування безоплатне, але є факти від фермерів: заніс ввечері, а вранці вони вже на полі. Все по сюжету «12 стільців», — повідомляє джерело.

Така сама ситуація із ремонтом комунікацій: у випадку виходу з ладу електропостачання черга на відновлення живлення може розтягнутись до місяця.

Проте, за інформацією місцевих, грошова винагорода пришвидшує ремонтні бригади, які прибувають на ліквідацію аварії протягом двох годин.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev