Здався у полон, аби перейти на бік ворога: командира ТрО Маріуполя підозрюють в колабораціонізмі

Кирило Мʼякоткін здався у російський полон у 2022 році. Він відмовився від обміну та залишився на окупованій території, де згодом вступив на службу до військ рф.

Кирила Мʼякоткіна  підозрюють в колабораціонізмі/ Фото з відкритих джерел

Колишнього капітана тероборони Маріуполя Кирила Мʼякоткіна, який перейшов на бік окупантів, підозрюють в колабораціонізмі. По його справі Жовтневий районний суд Дніпра дав дозвіл на заочне розслідування, пише Патріот Донбасу.

Відомо, що у січні 2022-го Кирил Мʼякоткін був зарахований та виконував обовʼязки заступника начальника штабу з мобілізаційної роботи 107 окремого батальйону територіальної оборони Маріупольського центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування «Схід».

Після повномасштабного вторгнення рф Мʼякоткін брав участь у боях проти росіян на території металургійного заводу імені Ілліча в Маріуполі.

14 квітня 2022-го Мʼякоткін добровільно здався у полон окупантів та надалі відмовився від обміну та залишився на окупованій території. Вступив на військову службу до військ рф.

Станом на жовтень 2023 року проходив військову службу в рядах 2-ї окремої мотострілецької бригади «2 Армійського корпусу Народної міліції лнр», що дислокується в окупованому Луганську. Згодом цей підрозділ увійшов до складу збройних сил рф.

Про М’якоткіна російська пропаганда зняла цілий великий репортаж. Це сталося у листопаді минулого року. Його родичі мешкають в окупованому Луганську і пропагандисти подавали історію про долю зрадника, як історію про возз'єднання родин.

У сюжеті М’якоткін заявляє, що він «руський», що всі його родичі живуть у рф і він тепер задоволений, що буде воювати за росіян. У свій час майбутній зрадник закінчив Луганський військовий ліцей, а потім Харківський національний університет Повітряних сил. З 2011 року служив командиром взводу ЗРК «Стріла-10» у місті Володимир-Волинський, після цього у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. У 2019 році звільнився з лав ЗСУ.


Скрін з ресурсів окупантів

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev