Знати своїх героїв: у Києві хочуть перейменувати вулицю на честь Іллі Ізмана, який загинув у бою під Бахмутом

Ілля Ізман був відомим армреслером, тренером та блогером. Після 2015 року йому вже довелося тікати від обстрілів, тому коли почалася повномасштабна війна, чоловік вирішив йти на фронт. 

Знати своїх героїв: у Києві хочуть перейменувати одну з вулиць на честь Іллі Ізмана, який загинув у бою під Бахмутом

На сайті Київської міської ради з' явилася петиція про перейменування однієї з вулиць на вул. імені Іллі Ізмана. Чоловік був добровольцем, воював на Донецькому напрямку.

Ілля Ізман — доволі відома персона у світі українського армреслінгу, неодноразовий учасник чемпіонатів Європи. Блогер, патріот та доброволець. В 2015 році йому разом із сім'єю довелося тікати від обстрілів з Малогвардійська, що на Луганщині, до Києва. Тут чоловік проводив тренування, опікувався дітьми з інвалідністю, які виступали у сфері армреслінгу на міжнародному рівні. 

Фото: pl.armpower.net Фото: pl.armpower.net

Після 24 лютого Ілля одразу вирушив у ТРО. Працював на блокпосту біля Вишневого, пізніше оформився в ЗСУ. 

«Я знаю, що спортсмени не просто прагнуть до перемоги, вони знають, як перемагати. Я знаю, що всі спортсмени прагнуть перемоги разом з українським народом», — розповідав в одному зі своїх відео спортсмен. 

Найкращий друг Іллі Дмитро Вознюк описує армреслера як прямолінійного та рішучого. Друзі познайомилися на одному зі змагань, Ізман став тренером Дмитра, а потім їхнє спілкування переросло у більш дружнє та неформальне. Ілля любив справедливість, тому й вирушив на війну. 

«Для мене це свята людина. Він був найбільш справедливим з усіх, кого я знав. У нього не було "потаємного зла" і сам він був дуже прямим, та щирим», — описує Іллю друг. 

Спортсмен загинув 8-го листопада у бою під Бахмутом. У нього залишилася маленька донька та колишня дружина, які мешкають закордоном. 

Підписати петицію про перейменування однієї з вулиць в Києві на Іллі Ізмана можна за посиланням https://petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=11527. Необхідно зібрати шість тисяч підписів. 

Фото з соціальних мереж Фото з соціальних мереж

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev