ЗСУ повністю зачистили Лиман – Зеленський

Український президент Володимир Зеленський підтвердив, що ЗСУ повністю зачистили місто Лиман Донецької області від окупантів.

Голова держави  Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні, 2 жовтня, станом на 12:30, ЗСУ повністю зачистили Лиман на Донеччині.

"Станом на 12:30 Лиман зачищено повністю. Дякую нашим військовим, нашим воїнам", - йдеться у повідомленні.

1 жовтня речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий підтвердив, що українські військові зайшли до Лиману. Тоді в місті точилися бої, а військові підтвердили, що окупанти здаються в полон українським захисникам. Повідомлялося, що в районі міста українські військові оточили близько 5 тисяч окупантів.

А вже ввечері в Офісі президента заявили, що українські військові звільнили та взяли під контроль Лиман. Перед цим ЗСУ звільнили 5 населених пунктів поблизу Лимана: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки. Там тривають стабілізаційні заходи.

У міноборони росії також визнали, що українські військові просуваються в місті. Там заявили, що «через створення загрози оточення» відвели свої війська з населеного пункту «на більш вигідні рубежі».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev